RE-EDUKÁCIÓ

By admin 4 év ago

A Re-ED szakmai személyiségfejlesztő tréning intenzív, tréningmódszereket is használó, saját gyakorlati tapasztalatot és alkalmazható elméleti tudást nyújtó képzés. A modell Nicholas Hobbs (1915-1983), amerikai gyermekpszichológustól származik. melyet az érzelmi problémákkal küzdő, illetve viselkedészavaros (3-18 éves) gyermekek és fiatalok segítésére dolgozott ki. Az érzelmi zavar nem az egyén patológiás tünete, hanem annak a tünete, hogy a gyerek környezetével való kapcsolata rosszul működik.

A tréning a kitűzött célt intenzív dinamikát indukáló, a saját élmények átélését és feldolgozását támogató gyakorlatok alkalmazásával éri el. A tréning során célunk a résztvevők szakmai önismeretének és készségeinek fejlesztése, továbbá azon készségeik fejlesztése, amelyek a gyerekek tudatos személyiségfejlesztése és adaptív viselkedés mintáinak kialakítása szolgálatába állítható, a környezet erőforrásainak bevonásával. A résztvevők a foglalkozás eredményeként tudatosan képesek alakítani a rájuk bízott gyerekek és fiatalok személyiségfejlődését.

A Re-Ed alapelvekkel való saját élményű megismerkedés támogatja a résztvevők lelki egészségének megőrzését, közvetve a hatékony munkavégzést, a személyiség pozitív és támogató jelenlétének lehetőségét a gyermekek és fiatalok életében. A Re-ED képzés résztvevői megismerkednek a Re-ED 12 alapelvével, és betekintést nyernek egy olyan intervenciós rendszerbe, amely hatékonyan képes kezelni a fiatalkori érzelmi és viselkedészavarokat, illetve eszközöket ad a résztvevők kezébe a gyerekek adaptív viselkedésmintáinak fejlesztéséhez, önismeretük gazdagításához. A képzés végére a résztvevők megfogalmazzák saját szakmai alapelveiket és körvonalazzák saját – az alapelvekre épülő – intervenciós rendszerüket.

Ezen készségek és tudás birtokában cselekedve, a résztvevők számára sokkal kevésbé megterhelő (lelkileg, szellemileg, fizikailag) a nehézségeket okozó helyzetek megoldása, míg a gyerek, fiatal számára a módszerben rejlő attitűd és kezelési mód a szociális készségeik fejlesztésére nyújt lehetőséget.

Jelen tréning szerves részét képezi a Pressley Ridge Módszertani Rendszernek. A módszertani rendszer elméleti alapját a re-edukáció filozófiája jelenti, mely kognitív-behavior szemléleten alapuló viselkedésmódosító nevelési, kezelési rendszer.

A képzés részvételi díja 50.000 Ft.

Bővebb információért és jelentkezési lapért írjon az mrozsa[kukac]nobadkid.org címre.

Jelen tréning szerves részét képezi az alapítványunk által alkalmazott Pressley Ridge Módszertani Rendszernek. A módszertani rendszer elméleti alapját a Re-EDukáció filozófiája jelenti, mely kognitív-behavior szemléleten alapuló viselkedésmódosító nevelési, kezelési rendszer.

* Személyiségfejlesztés a Re-Ed módszerével (S-05-122/2010) 30 órás akkreditált szakmai személyiségfejlesztő foglalkozás személyes gondoskodást végző szakemberek részére – 35 továbbképzési pont szerezhető

Category:
  Képzés
this post was shared 0 times
 000