ÉLMÉNYPEDAGÓGIA

By admin 4 év ago

TANÍTANI A TANÍTHATATLANT
Bevezetés az élménypedagógiába, pedagógusok és személyes gondoskodást végző szakemberek számára.

A három napos képzésünk saját élményeken keresztül mutatja be az élménypedagógia alapjait, és tanítja meg a facilitálás technikáit. A képzés az élménypedagógia teljes folyamatán a tervezés, végrehajtás és értékelés fázisain vezeti végig a résztvevőket. Gyakorlati eszközöket kínál a szakemberek, nevelők, pedagógusok és segítők számára a mindennapi feladataik segítésére, és a nevelői munka tartalmasabbá tételére.

A képzés céljai:

Az élménypedagógia módszeréből megszerezhető elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat mellett a képzés fontos célja a csapatépítési készségek elsajátítása. A képzés kalandgyakorlatokon keresztül segíti a résztvevőket abban, hogy a csoportélményeket átélve felismerjék erősségeiket, illetve beazonosítsák a fejlesztendő területeket. Lehetőséget biztosít a kollégák számára, hogy izgalmas és élvezetes tevékenységek során tanulják meg az új módszereket. A résztvevőket ösztönözzük, hogy a képzés alatt kreatív módon dolgozzanak együtt a feladatok megoldásában, majd pedig reflektáljanak a folyamatosan változó csoportdinamikára. A trénerek segítséget nyújtanak abban, hogy világossá váljanak a fontos tanulási helyzetek, illetve, hogy a résztvevők a tanultakat átültessék a munkakörnyezetükbe is.

„Tanítani a taníthatatlant” Bevezetés az élménypedagógiába (OKM-4/84/2009) 30 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés

Szociális kompetenciák fejlesztése az élménypedagógia eszközeivel (S-05-103/2009) 30 órás akkreditált szakmai személyiségfejlesztő foglalkozás személyes gondoskodást végző szakemberek részére – 35 továbbképzési pont szerezhető

Megszerezhető kompetenciák:

  • A résztvevők tapasztalatot szereznek az élménypedagógiai gyakorlatok célirányos kiválasztásában, levezetésében és feldolgozásában.
  • Elsajátítják a hosszú távú élménypedagógia programok megtervezésének módszereit.
  • Gyakorlatot szereznek a problémák közös megoldásában és a nehézségek leküzdésében.
  • Levonják a csapatépítés kulcsfontosságú tapasztalait és azt átültethetik a munkahelyi környezetbe, a közösségek szervezésébe.
    A képzés részvételi díja 63.000 Ft.

Bővebb információért és jelentkezési lapért kérjük írjon az mrozsa[kukac]nobadkid.org címre.

Jelen tréning szerves részét képezi az alapítványunk által alkalmazott Pressley Ridge Módszertani Rendszernek. A módszertani rendszer elméleti alapját a Re-EDukáció filozófiája jelenti, mely kognitív-behavior szemléleten alapuló viselkedésmódosító nevelési, kezelési rendszer.

Category:
  Képzés
this post was shared 0 times
 000